X

Önemli Duyuru: Unvan Değişikliği

Değerli İş Ortaklarımız,

Unvan değişikliğimiz hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak istiyoruz.

Daha önce de sizlere bildirdiğimiz gibi Sartorius Stedim Biotech, Sartonet Seperasyon Teknolojileri A.Ş.'nin satın alımını 1 Haziran 2023'te tamamlamıştı. Bu sürecin devamı olarak ticari unvanımız 07 Mart 2024 tarihi itibarıyla “Sartorius Biyoteknoloji A.Ş.” olarak değişmiştir.

Yeni ismimizi kullanmaya başladığımızı ve tüm resmi belgelerimizde bu değişikliğin yansıtılacağını bilmenizi isteriz.

Destekleriniz ve anlayışınız için teşekkür eder, iş birliğimizin devamını dileriz.

En içten saygılarımızla,

Sartorius Biyoteknoloji A.Ş.

Sartorius 2045 yılına kadar sıfır karbon salınımını taahhüt ediyor

Sartorius 2045 yılına kadar sıfır karbon salınımını taahhüt ediyor

Göttingen, 12 Ekim 2023

Sartorius

- Mevcut iklim stratejisini tamamlayan uzun vadeli iklim hedefini,

- Dekarbonizasyon çalışmalarının tedarikçi ve müşterilerle ortaklaşa yürütülmesini,

- 2030 yılına kadar elektriğin %100’ünün yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesini,

- Orta vadeli iklim hedeflerini Bilim Temelli Hedefler girişimi tarafından onaylanan hedeflerle genişletmeyi taahhüt ediyor.

Sartorius Life Sciences grubu, iklim stratejisini ve hedeflerini, 2045 yılına kadar ticari faaliyetlerini tamamen karbonsuzlaştırmaya yönelik uzun vadeli hedefi içerecek şekilde genişletiyor. Şirket, değer zinciri boyunca sürekli olarak karbonsuzlaştırarak ve Paris İklim Anlaşması doğrultusunda kaçınılmaz artık emisyonları dengeleyerek iklim nötr olma hedefine ulaşmayı planlıyor.

"Ticari faaliyetlerimizin karbondioksit eşdeğeri (CO2eq) emisyon yoğunluğunu yılda ortalama %10 azaltmaya yönelik mevcut iklim hedefimizle, AB’nin 'Fit for 55' hedefini şimdiden aşıyoruz. Gelecekte güçlü bir şekilde büyümeye devam etmek istiyoruz- aynı zamanda en geç 2045 yılına kadar iklim nötr olma hedefini belirledik. Bu hedefe ancak müşterilerimiz ve tedarikçilerimizle birlikte ulaşabiliriz. Bu nedenle, bu yöndeki taahhüdümüzü ve iş birliği girişimlerimizi sistematik olarak genişletiyoruz"

Joachim Kreuzburg, Sartorius CEO

Sartorius 2021 yılında, 2030 yılına kadar olan dönem için iklim hedeflerini açıkladı. Bu hedefler, emisyon yoğunluğunun yıllık ortalama %10 azaltılmasını içeriyor. Bu azaltım, 2019 temel yıl olmak üzere, satış gelirinin her bir avrosu başına karbondioksit eşdeğeri (CO2eq) cinsinden Kapsam 1, 2 ve 3'ten kaynaklanan emisyonları kapsamaktadır. Bu hedef, 2022 yılından itibaren İcra Kurulu'nun ücretlendirme sistemine entegre edilmiştir. Ayrıca Sartorius, Kapsam 1 ve 2'den kaynaklanan tüm önlenebilir doğrudan emisyonları ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Bu hedefler, 2030 yılına kadar şirketin dünya çapındaki 60'tan fazla tesisinde %100 yenilenebilir elektriğe geçiş planı ile desteklenmektedir.

Grubun 2030'a kadar olan orta-vadeli iklim hedefleri artık bilime-dayalı iklim hedefleriyle desteklenecek. Sartorius, Bilime Dayalı Hedefler Girişimi'ne (SBTi-Science Based Targets Initiative) yönelik uygun bir taahhütte bulundu. SBTi, Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Dünya Kaynakları Enstitüsü (United Nations Global Compact, the World Resources Institute) ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (World Wide Fund for Nature) arasındaki bir iş birliğidir.

Bu oluşum, şirketlerin iklim hedeflerini Paris İklim Anlaşması ve küresel ısınmayı sınırlandırmaya yönelik 1,5°C hedefiyle uyumlu olarak, bağımsız bir şekilde değerlendirerek doğrulayabilmelerini sağlamaktadır.

Sartorius'un sürdürülebilirlik hedefleri ve girişimleri hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.